Buizen Versterker met APP!

Gitaristen met een elektrische gitaar hebben vaak de voorkeur voor een buizenversterker. Dit geeft een fraaie vervorming die heel natuurlijk klinkt. Daarnaast is het geluid bij een buizenversterker heel direct en transparant. Een ander groot voordeel van een buizenversterker is dat je met iedere buis het geluid kunt beïnvloeden. Dit gebeurt met een analoge draaiknop (regelaar). Het nadeel daarvan is dat je bij het wijzigen van een instelling direct de eerdere instelling aanpast. Een draaiknop kan maar 1 stand tegelijk doorgeven.

Een oplossing zou zijn om de geluiden te maken met een multi-effectapparaat. Zo kun je meerdere geluiden opslaan in een preset en die later weer oproepen met een controller. Het nadeel van een effectapparaat is dat het vaak een heel gedoe is om een goede preset te maken.

Hughes & Kettner heeft daar een geweldige oplossing voor bedacht. De Grandmeister 40 Deluxe is een combinatie van het beste. Deze hybride versterker heeft een geweldige buizenklank maar is ook voorzien van een uitgebreide effectunit. Dit zit allemaal in dezelfde versterker-unit. De effecten zijn in te stellen via een APP op een tablet! Dus geen gedoe meer met het indrukken van knopjes zonder dat je ziet wat er gebeurt. De APP is erg duidelijk en geeft exact aan welk deel van het effect je aan het bewerken bent.

Is het de allerbeste versterker ter wereld? Nee: er zullen vast versterkers zijn die op een bepaald onderdeel veel beter presteren. Zijn er meer van dit soort multifunctionele versterkers? Op dit moment niet: het is een unieke versterker met enorm veel mogelijkheden waarmee 90% van de gitaristen alles kunnen doen wat ze maar wensen.

Wil je zelf ervaren wat deze versterker kan? Geen probleem: neem contact op met Muziekschool Raamsdonksveer om een afspraak te maken!

Formulier voor info