Digitaal mixen

Nog niet zo heel lang geleden was de analoge mengtafel nog de standaard. Het geluid van deze tafels was warmer, er was meer dynamiek mogelijk en de headroom op de kanalen en uitgangen was onovertroffen. Toch is men er nu wel van overtuigd dat digitaal mixen de toekomst heeft.

Met een digitale mixer is het mogelijk om alle knoppen en functies geheel volgens je eigen wensen in te delen. De hardware, bediening en verbindingen zijn tegenwoordig niet meer in 1 behuizing gecombineerd. Je kunt nu op maat de benodigde onderdelen kiezen die bij de opdracht horen.

Tot enkele jaren terug was het probleem bij softwarematige mixers dat er teveel vertraging (latency) aanwezig was door het omzetten van analoog naar digitaal en weer terug naar analoog. Tegenwoordig is het eenvoudig mogelijk om tot 96 kanalen met diverse effecten van ingang tot uitgang door diverse apparaten te sturen met een vertraging die minder is dan 10 milliseconden, oftewel: nagenoeg onmerkbaar!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van digitaal mixen, neem dan contact met ons op! Regelmatig hebben we apparatuur op de testbank staan om te beoordelen.