Zingen met een goede klank

Goed zingen begint met een goede klank. De klinkers zoals de aaah, oooh, eeeh klinken niet bij iedereen hetzelfde. Goede zangers & zangeressen kunnen deze klanken iedere keer duidelijk en prettig laten klinken. Ze zijn ook in staat om op het juiste moment de klank aan te passen aan de vereisten van dat deel in het nummer. Zo kunnen ze op het juiste moment de klank aanpassen van luid naar zacht, van vol & groots naar klein, van stevig naar fragiel. Dit maakt een zangstem veelzijdig en zorgt ervoor dat niet alleen het nummer met de perfecte tonen wordt gezongen, maar dat het verhaal ook nog met de juiste passende emoties wordt gebracht.

Een nummer kan perfect in de juiste toon gezongen worden, maar dan nog het juiste gevoel missen. Sommige klanken zijn alleen zinvol als ze passen bij de tekst waar het nummer over gaat. Het perfect en vrolijk zingen van een liedje over groot verdriet is een voorbeeld waar het mis kan gaan. De beleving van het nummer moet correct worden afgestemd op de inhoud.