Beginnen met gitaar spelen?

Heb ik talent om gitaar te spelen?

Gitaar spelen is een geweldige manier om even te relaxen. Er zijn behoorlijk veel mensen die er weleens aan gedacht hebben om gitaar te gaan spelen. Natuurlijk kijkt iedereen op tegen alle lessen en het idee dat je pas na jarenlang oefenen iets kunt spelen. Toch is het veel eenvoudiger dan je zou denken! Een leuke gitaar hoeft helemaal niet duur te zijn en als je regelmatig wat tijd hebt om de gitaar te pakken, dan speel je al snel mee met liedjes die je zelf leuk vindt.

De meeste beginners denken vooral in excuses zoals:

  • Ik dacht dat ik veel te oud was om muziek te leren.
  • Ik dacht dat ik geen muzikaal talent had en dat dat nodig is om muziek te maken.
  • Ik dacht dat het nodig was om noten te leren lezen voordat ik muziek kon maken.
  • Ik dacht dat het heel veel tijd zou kosten voordat ik zelf muziek kon maken.

Al deze punten spelen geen enkele rol wanneer je met veel plezier muziek wilt maken. Het is mogelijk om binnen enkele weken al muziek te maken. Talent is niet nodig, je hebt alleen tijd nodig. Bij gitaar spelen moet je vooral je vingers leren om nieuwe bewegingen te maken. Dit is vooral een kwestie van oefenen en herhalen. Je hoeft er geen talent voor te hebben, je moet het vooral gewoon doen. Wanneer je 10 uur lang oefent kun je al je eerste liedje spelen!

Voor de meeste beginners is het beginnen met muziek na de eerste les geen probleem meer. De gitaar krijgt een ‘magische’ aantrekkingskracht en je moet en wilt gewoon de gitaar weer oppakken om weer wat bij te leren.

Neem contact op met Muziekschool Raamsdonksveer en begin binnenkort ook met deze geweldige hobby!

Formulier voor info

Geef een reactie