Updates Muziekschool en Corona virus

In dit bericht zullen we alle ouders, verzorgers, talenten en geïnteresseerden op de hoogte houden van wat wij doen mbt het Corona virus.

Dit omvat een tijdlijn met bovenaan altijd het meest recente bericht. We beginnen altijd met de datum waarop het bericht is gepost. Verder naar beneden zullen dus wat oudere berichten staan.

Zaterdag 18 december 21.00
Natuurlijk hebben we tussendoor alle maatregelen opgevolgd, maar het was door alle extra activiteiten niet mogelijk om hier alle updates te posten. We hebben met alle talenten contact gehouden

Zaterdag 12 december 21.00
Natuurlijk hebben we tussendoor alle maatregelen opgevolgd, maar het was door alle extra activiteiten niet mogelijk om hier alle updates te posten. We hebben met alle talenten contact gehouden en per week aangegeven wat de actuele maatregelen zijn, Om zo goed mogelijk te kunnen voldoen aan de maatregelen zijn we gestopt met groepslessen en hebben we alle lessen in verschillende ruimtes laten plaatsvinden. We hebben zelfs een nieuwe locatie gerealiseerd waarin het zomer en winter prettig is om te lessen. We hebben regelmatig contact gehad met de Gemeente en we mogen gelukkig nog steeds doorgaan met de lessen op de manier waarop het op dit moment is georganiseerd! Dat is natuurlijk erg fijn! We hopen in 2021 weer meer ruimte en mogelijkheden te krijgen.

Dinsdag 31 maart 19.45
Welke wijzigingen zijn er in de (les)maatregelen?
– Alle eerder genoemde / genomen maatregelen blijven van kracht.
– Lees verder op de pagina van de Rijksoverheid voor meer informatie.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland
– Hoort het talent bij de kwetsbare bevolkingsgroep qua leeftijd of gezondheid: blijft dan aub uit voorzorg thuis! Laat het even weten en dan regelen we dat de informatie verwerkt wordt in het planningssysteem.
– Houdt afstand tot andere talenten / ouders die mogelijk aanwezig zijn.
– Voor talenten die ruim op tijd aanwezig zijn zullen we buiten zitgelegenheid creëren indien het weer dit toelaat.

Maandag 23 maart 19.45
Welke wijzigingen zijn er in de (les)maatregelen tot 1 juni?
– Indien 1 persoon koorts heeft, dan mag het gezin niet meer naar buiten, dus ook niet naar les.
– Kucht / hoest en/of is het talent of de begeleidende ouder verkouden? Dan moet u helaas thuis blijven volgens de landelijke maatregelen. Er zijn gevallen waarvan bekend is dat het gaat om een andere oorzaak. In dit geval moeten we helaas toch kiezen om de les te verplaatsen. Dit conform de landelijke maatregelen.
– Maximaal 3 mensen op bezoek, houdt per persoon de 1,5 meter afstand in acht.
– Wij gaan de planning uitsmeren zodat op de wisselmomenten er ook minder dan 4 personen aanwezig zijn.
– In de extra tijd wordt ook de ruimte schoongemaakt (handgrepen, vloer, stoelen).
– Contactberoepen wordt geadviseerd om activiteiten te staken of zoveel mogelijk online te verzorgen. Online Live Lessen behoort ook bij Muziekschool Raamsdonksveer tot de mogelijkheden. App gerust voor meer info.

Vrijdag 20 maart 09.45
Normaal heb ik DJ DUO les, kan dit nog?
De DJ DUO’s krijgen ieder een eigen DJ set in een eigen ruimte, dit doen we om aan de regel te kunnen voldoen van 1,5m afstand. Instructies zal ik op afstand verzorgen. Natuurlijk mag je ook aangeven dat je de voorkeur hebt voor Live Online Lessen! Dan kun je laten zien hoe je thuis oefent en geef ik je tips & tricks voor je eigen DJ set!

Zondag 15 maart 17.45
Blijft Muziekschool Raamsdonksveer open?
Lagere, middelbare en hogere scholen gaan dicht. Dit zijn scholen waar grotere aantallen personen bij elkaar komen. Muziekschool Raamsdonksveer is een dienstverlener waar hooguit enkele leerlingen per dag komen (nooit meer dan 5 personen tegelijk, bijvoorbeeld op wissel momenten). Voorlopig lijkt het dat we nog open kunnen zijn, maar natuurlijk gaan we voldoen aan de regels die uit de persconferenties en  updates komen.

Maatregelen die wij nemen:
Introducees & meerdere ouders naar de les?

Talenten die komen wordt verzocht om met minimale aantallen te komen. Normaal zijn alle vriendjes / vriendinnetjes, ouders / verzorgers altijd welkom. Op dit moment moeten we kiezen om de voorkeur te geven aan minimaal noodzakelijke aantallen. Natuurlijk is het nog steeds geen probleem als er een ouder / verzorger mee komt. We verwachten wel dat mensen die komen dat deze in goede gezondheid zijn. We raden iedereen met een verminderde of slechte weerstand aan om de lessen niet in de Studio te volgen. Eventueel kunnen de lessen online gevolgd worden (neem hiervoor contact op).

1,5 meter afstand?
Er wordt aangegeven dat een afstand van 1,5m afstand in acht moet worden genomen. Wij gaan de Muziekschool zo inrichten dat er een scheiding is tussen talenten en de docent. Dit doen we door gebruik te maken van grote transparante schermen van polycarbonaat. Hierdoor ontstaat een extra barrière die een veiligere les zal bevorderen. Voor de talenten en ouders zal dit betekenen dat de kans om eventueel door de docent het virus te krijgen zeer sterk wordt verminderd. Uiteraard geldt het ook andersom dat de docent nu veel minder kans loopt om het virus op te lopen. Ik heb ook ouders en nog meer mensen waar ik zeer zuinig op ben. Zo wil ik mijn bijdrage leveren aan de veiligheid, maar ook om iedereen een kans te geven op toch een stukje ontspanning en afleiding.

Hoe dit eruit ziet kun je op deze pagina checken:

Talent los van Docent

Gaan afgemelde lessen verloren?
Lessen die afgemeld worden / niet doorgaan, die worden omgezet in “Inhaaltegoed” en natuurlijk zullen we daar coulant mee omgaan. Zo proberen we de Muziekschool ook na deze periode nog open te houden. Natuurlijk zullen er situaties ontstaan waar Inhalen lastig is, we zullen dit zoveel mogelijk per geval oplossen op het moment dat alles weer rustig is.

Een woord van dank van Fabian
Ik ben werkelijk heel erg onder de indruk van alle hartverwarmende berichten van ouders / talenten die uit eigen beweging aangeven dat inhalen niet noodzakelijk is, maar dat ze liever hebben dat ik als Muziekschool kan blijven bestaan. Dat gaat verder dan wat ik wil en in gedachten heb, maar ik ben enorm dankbaar en  blij dat dit wel de sfeer is. Ook al hoeft het niet voor iedereen, toch is dat wel mijn streven.
Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik de grote stap genomen om mijn vaste baan op te zeggen en enorm veel te investeren in anderen te leren, inspireren & motiveren qua beeld, geluid & muziek. Deze situatie had ik nooit verwacht en het gaat komende tijd op meerdere gebieden echt spannend worden. Iedereen ontzettend bedankt voor de fijne berichten, het nette overleg over het wel of niet doorgaan van lessen en vooral het vertrouwen van jullie allemaal!

De bestaande maatregelen van donderdag 12 maart blijven natuurlijk ook van kracht (lees deze in het deel hieronder).

Donderdag 12 maart 18.30

Aanscherping maatregelen
Ook de Muziekschool probeert zoveel mogelijk de richtlijnen te volgen die gelden ook voor grotere scholen. De zwarte dichte punt is de algemene geldende maatregel. De open punt is de maatregel zoals Muziekschool Raamsdonksveer deze uitvoert / opvolgt.

 • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts) en mijdt sociale contacten.
  • Het verzoek is dus geen lessen te volgen indien er 1 of meer van de klachten aanwezig is.
 • Evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden afgelast (musea, concertzalen, theaters, sportwedstrijden etc.)
  • De lessen zijn kleinschalig (meestal 1 a 2, maximaal 4 personen) met hooguit enkele personen tegelijk.
 • Beperk het bezoek aan ouderen en kwetsbare personen
  • Kwetsbare talenten of ouders / verzorgers die normaal meekomen vragen we om uit voorzorg thuis te blijven.
 • Ouderen en kwetsbaren: mijd grote gezelschappen en het openbaar vervoer.
  • Grote gezelschappen hebben we niet op dit moment.
 • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden
  • Dit wordt ook door Muziekschool Raamsdonksveer gedaan, zie
   https://www.muziekschoolraamsdonksveer.nl/online-live-lessen
 • Scholen in het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs blijven gewoon open. Kinderen die verkouden zijn, moeten wel thuisblijven.
  • In combinatie met bovenstaande maatregelen blijven we voorlopig nog open, totdat er dringende redenen zijn om ook bij onze kleinschalige lessen de activiteiten te staken. We gaan er vanuit dat iedereen die ziek is, dat die uit voorzorg thuis blijft.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1688092906/coronacrisis-wie-verkouden-is-blijft-thuis


Donderdag 12 maart 10.34
Updates
Op de site van de Muziekschool komt een tijdlijn met alle berichten. We hebben nog geen personen binnen gehad met merkbare of zichtbare klachten. Uiteraard zal het ook niet altijd zichtbaar of merkbaar zijn, daarom vragen we kwetsbare personen (jong & oud) om uit voorzorg thuis te blijven. Laat dit altijd even weten, dan kunnen we in de planning er rekening mee houden.

Maatregelen
Er wordt gevraagd aan alle Talenten om zoveel mogelijk de eigen apparatuur & instrumenten mee te nemen. Microfoons gebruiken we niet, hoofdtelefoons liever ook. Gitaren en andere mobiele instrumenten graag zoveel mogelijk zelf meenemen. Een groot deel van deze voorzorgsmaatregelen zal overbodig zijn, maar we willen alle mogelijke besmettingen uiteraard zoveel mogelijk voorkomen. Uiteraard spreekt het voor zich dat men voordat je naar de les komt de handen goed wast en puur voor de zekerheid is het verstandig om dat na de lessen ook te doen.

Reinigen
De Muziekschool wordt dagelijks meerdere keren gereinigd met een professionele stoomstofzuiger. Het virus kan niet goed tegen warmte buiten het lichaam en daarom reinigen we alle oppervlakten regelmatig met dit apparaat. Apparatuur wordt extra schoongemaakt met doeken die daarna direct gewassen worden.

Les op afstand
Wil je thuisblijven maar toch geen les missen? Laat het ons dan weten en dan overleggen we wat er mogelijk is met Online Lessen. In de meeste gevallen kunnen we heel eenvoudig lessen verzorgen met een WhatsApp verbinding of met een andere videoverbinding. De techniek is daarvoor zo betrouwbaar en goed, dat het eenvoudig voor iedereen beschikbaar is.

Opmerkingen
We moeten elkaar in deze situatie extra helpen, dus heeft u opmerkingen, tips, verbeterpunten: we horen ze graag! Zo kunnen we samen zorgen dat we naast extra stress ook nog kunnen genieten en ontspannen!

Zondag 8 maart
We hebben besloten om een melding te plaatsen op het Talentenportaal zodat iedereen kan lezen wat de Muziekschool doet mbt het virus. De link naar dit bericht is https://www.talentenportaal.nl/NIEUWS.

Tegelijk hebben we op Instagram een bericht gepost dat de lessen ook op verzoek online kunnen worden gegeven. Dit gaat dan met een WhatsApp verbinding, of bijvoorbeeld Skype. Veel talenten kijken uit naar de lessen en zo kunnen we ze toch door laten gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *