Nieuw schooljaar, nieuwe planning

Ieder schooljaar is het voor een aantal leerlingen spannend hoe hun planning eruit gaat zien. Sommige leerlingen gaan naar de middelbare school en krijgen dan een heel ander rooster dan wat ze gewend zijn. Ook kan het zijn er dat huiswerk gemaakt moet worden. Voor andere leerlingen is de uitdaging met de planning van hun sportactiviteiten of bijbaantje. Ook voor de ouders / verzorgers kan dat even spannend zijn omdat niemand nog exact kan inschatten wat de beste weekplanning zal worden.

Bij Muziekschool Raamsdonksveer proberen we altijd samen naar een oplossing te zoeken. Soms valt het mee en dan kan de planning hetzelfde blijven. Andere keren verhuizen we van tijd of dag en dan kunnen we weer gezellig verder. Alle ouders, verzorgers en leerlingen kunnen online in de planning kijken wat er beschikbaar is. Houdt er rekening mee dat juist tijdens het begin van een nieuw schooljaar dat er dan de grootste wijzigingen plaatsvinden en dat het kan zijn dat de agenda iets achter loopt op de gemaakte afspraken. Mocht de agenda geen geschikte plaats laten zien, dan overleggen we graag met andere leerlingen of die misschien willen verhuizen naar een andere geschikte dag en tijd. Heel soms kan dit voor beiden een verbetering zijn.

Het kan ook zijn dat een leerling een plaats kan vinden bij een andere docent. Niet alle docenten doen alle activiteiten, maar ook hier gaan we samen kijken naar de mogelijkheden. Natuurlijk is het altijd even spannend om naar een nieuwe docent te gaan, daarom mag je de eerste maand altijd nog laten weten dat je liever terug gaat naar de andere docent. In alle jaren is dat nog nooit nodig geweest, want alle docenten zijn aardig, geduldig, vriendelijk en gezellig.

Tips om ze snel mogelijk een goede lestijd te vinden:
– Geef alle geschikte dagen en tijden door (maandag tot en met zaterdag)
– Als je een geschikte dag / tijd ziet in de planning die beschikbaar is, vraag dan zo snel mogelijk of deze beschikbaar is
– Laat het zo snel mogelijk weten als je nieuwe planning bekend is
– Reageer zo snel mogelijk op voorstellen (anderen kunnen ook reserveren)