Band Sessies

HET BEGIN
In 2022 zijn we met een aantal leerlingen in de avond voor de gezelligheid muziek gaan maken. Gewoon samen gezellig muziek maken en dan maar zien hoe het gaat.
Die avonden kwamen er steeds meer en het werd steeds gaver om te doen. In 2023 hebben we dit met meer leerlingen gedaan en de reacties waren overweldigend.
Alle muzikanten waren het er over eens dat het minst leuke aan die avonden altijd het moment was dat de ouders de muzikanten kwamen ophalen… Dat was altijd veel te vroeg, we waren pas net begonnen (na urenlang muziek maken).

Om dit vaker te kunnen doen (binnen wat de agenda het toestaat) moeten we een aantal onderdelen handig aanpakken.
Iedereen is altijd welkom, er komen diverse vormen van Band Sessies (dit is in de omschrijving op de agenda altijd te vinden).

INHAALTEGOED
Leerlingen met een ‘Inhaaltegoed’ krijgen voorrang bij inschrijvingen (de sessie kost 1 inhaaltegoed, ongeacht hoe lang de Band Sessie is).
Leerlingen met Inhaaltegoed krijgen enkele dagen eerder te horen dat ze aan kunnen melden.
Heb je geen inhaaltegoed en wil je toch een Band Sessie bijwonen, dan zijn er verschillende mogelijkheden.
Er komen gratis bandsessies waar iedereen kan aanmelden (maar vol is helaas echt vol).
We kunnen we 1 les omzetten naar een ‘Band Sessie tegoed’, dit gaat altijd in overleg.
Je kunt ook een bandsessie volgen als extra les. De kosten van een gewone les worden dan gehanteerd maar een bandsessie is altijd langer dan een gewone les.

VOOR WIE?
Iedereen kan mee doen, leerlingen maar ook introducees. Heb je een vriendje of vriendinnetje die ook een keer mee wil doen, laat het dan vooraf weten dan reserveren wij een plaatsje in de Band Sessie. Ken je niemand die bij ons op les zit, maar wil je toch graag meedoen? Stuur dan een Whatsapp en laat even weten wat je graag wilt.
We willen van iedereen die langskomt graag via Whatsapp contact met de ouders / verzorgers hebben gehad, zodat we ook iedereen kunnen bereiken mocht dat nodig zijn.
Leerlingen die lessen volgen krijgen voorrang op aanmeldingen van leerlingen die (nog geen) lessen volgen. In de omschrijving zullen we altijd vermelden voor wie de Band Sessie bedoeld is.
Wanneer er introducees mogelijk zijn, dan zullen we dat erbij zetten.

LEEFTIJDSGROEPEN
De Band Sessies zijn vaak ingedeeld in leeftijdsgroepen. Dit werkt het beste omdat dan vaak de muziektstijlen redelijk overeen komen en het is ook fijner voor de talenten om tussen leeftijdsgenoten te zitten. Natuurlijk is dit niet echt een harde eis, maar eerder een richtlijn.

AANTAL PER SESSIE
Op dit moment is het maximale aantal talenten 6 per sessie en we proberen daar altijd 2 trainers bij te hebben die helpen om de sessie goed te laten verlopen.
De verdeling van de muzikanten moeten we ook afstemmen. 6 zangers is leuk, 6 toetsenisten is leuk, maar liever hebben we van alles wat in 1 sessie.
Je hoeft geen lessen te volgen van een instrument om deze in de Band Sessies te spelen. Iedereen mag zingen, iedereen mag gitaar spelen, bas spelen, drummen, toetsen doen.
We zorgen dat er altijd iemand bij is die uitleg kan geven. Het plezier in het muziek maken staat voorop.

Houdt er rekening mee dat we ook na het aanmelden misschien nog wijzigingen moeten aanbrengen in de samenstelling.

WANNEER
De bandsessies kunnen worden gehouden op tijden dat er geen lessen zijn voor een langere aaneengesloten periode.
Denk hierbij aan vrije dagen (Koningsdag, vakantieweken), maar ook vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag.
Voorlopig is er nog geen enkele vaste structuur, maar wel heel erg veel enthousiasme om dit helemaal op te tuigen.
We zullen zolang de leerlingen enthousiast zijn over het muziek maken in de Band Sessies altijd nieuwe sessies blijven plannen.

## SPECIALS ##

Band Sessies voor de rustige talenten:
Sommige leerlingen vinden grote groepen niet erg, maar kunnen niet zo goed tegen de drukte. In deze groepen is iedereen welkom, maar daar proberen we wel rekening te houden dat de energieke talenten net even wat rustiger zijn.
Dit is niet bedoeld omdat onze energieke talenten niet gezellig zijn, maar we willen de rustige / stille talenten (karakter, leeftijd, autisme etc.) ook de juiste aandacht kunnen geven.

Band Sessies voor specifieke Bands, Artiesten, Muziekstylen:
We willen regelmatig proberen om een Band Sessie te organiseren die helemaal in het teken staat van 1 onderwerp. We zullen dit later communiceren.
Natuurlijk mogen jullie zelf meebeslissen wat het gaat worden!