Guitar for Dummies

Deze week hebben we eens geprobeerd wat we kunnen leren van de Guitar for Dummies software.

Boukje heeft  de software gedownload van de Haco Music website (https://www.hacomusic.nl/).

Op deze website staat veel software die je kunt gebruiken om muziek te leren. De Guitar for Dummies software is eenvoudig te installeren en daarna begint een filmpje af te spelen. Natuurlijk volgt er eerst uitleg over de verschillende gitaren en de onderdelen. Er zit ook een knop bij dat je kunt horen hoe de gitaren klinken. In het begin is het even wennen dat alles in het Engels gaat.

Voor de allerjongsten zal het dus wellicht niet helemaal mogelijk zijn om deze software te volgen, maar de oudere kinderen kunnen dit zeker wel volgen. Je kunt alles op je eigen tempo doen en ook terugbladeren als het toch even te snel ging. We gaan eens op het gemakje kijken wat we moeten doen en zo proberen we natuurlijk weer wat nieuws te leren! Het ziet er in ieder geval netjes en verzorgd uit.

 

Na de introductie kun je de lessen gaan volgen. Je ziet duidelijk aangegeven hoe je je vingers moet plaatsen op de gitaar. Het werkt natuurlijk wel heel fijn als je een gitaar bij de hand hebt om het ook te proberen. De oefeningen beginnen heel makkelijk met 1 vinger op een snaar en langzaam worden het er steeds meer. Als je iedere week een stukje probeert te leren en te spelen, dan gaat het eigenlijk heel vlot!

Met een laptop op een stoel voor je kun je de oefeningen goed zien en meteen ook meespelen. Je vingers goed plaatsen is in het begin erg lastig, maar het programma laat je heel rustig stap voor stap zien hoe je je vingers in de juiste positie kunt krijgen. De liedjes die als oefening gebruikt worden zijn vooral Amerikaans, maar er staan ook liedjes tussen die we hier ook kennen.

Wat erg handig is: alle liedjes kun je beluisteren zodat je onbekende liedjes toch kunt oefenen! Veel leerlingen spelen graag liedjes die ze zelf leuk en mooi vinden. Het lastige is dat deze liedjes soms lastig te spelen zijn. Deze software begint juist met makkelijke liedjes die misschien wat minder bekend zijn, maar waar je wel eenvoudig mee kunt spelen. Moeilijk is het dus niet, maar de liedjes zijn misschien iets minder bekend.

Als de vingers goed staan, dan is het tijd voor de slag. Je kunt de liedjes horen via een knop, ze gaan lekker rustig, zodat de wisselingen niet te snel gaan. In het begin is er altijd een korte pauze wanneer je moet wisselen van akkoorden, maar later gaan die natuurlijk weg. Het wordt duidelijk aangegeven of je je hand omlaag of omhoog moet bewegen en ook welke slag er iets harder gespeeld moet worden.

De uitleg is duidelijk maar leerlingen die nog op de basisschool zitten, die hebben mogelijk wel een uitdaging met het Engels dat soms wat aan de technische kant is. Dat hoort uiteraard bij gitaar spelen, maar dan is het wat lastig om te begrijpen wat ze moeten doen. Als er iemand bij is die wat beter thuis is in muziek en die ook Engels spreekt, dan is er niks aan de hand.

Wil jij ook muziek leren en thuis aan de slag? Kijk dan zeker eens op de website van Haco Music (https://www.hacomusic.nl/). Voor heel veel instrumenten hebben ze lesmateriaal. Ook zijn er regelmatig producten in de aanbieding, dus bezoek de site regelmatig voor de beste deals! Wil jij ook gitaar gaan spelen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder met een juiste gitaar en natuurlijk ook met alle andere tips zodat je heel snel zelf ook muziek kunt maken!