Is talent nodig om te beginnen met muziekles?

Om te beginnen met muziekles is alleen wat tijd nodig en je moet er zin in hebben. De rest komt vanzelf wel. Niemand kan meteen de eerste maand geweldige muziekstukken spelen of zingen, daar gaat tijd overheen.

Je mag best kritisch zijn op jezelf, maar zet dat om in enthousiast repeteren. Het is niet erg dat er fouten worden gemaakt, dat is bij iedereen. Het is wel belangrijk dat je probeert er iets aan te doen. Door de fouten te horen weet je welk onderdeel je moet verbeteren (wij helpen daar bij).

Je kunt soms zelfs beter niet eerst thuis zelf gaan proberen, omdat de kans bestaat dat je verkeerde techniek aanleert. Dat is nog niet zo’n probleem, maar als je verder wilt dan merk je dat er betere technieken zijn en dan wordt het afleren van de verkeerde technieken vaak erg lastig. Tijdens de lessen kijken we al vooruit naar wat je in de toekomst tegen kunt komen. Soms heeft dat met timing of klank te maken, soms met een specifieke vingerzetting of positie. Dit heeft het doel om bij komende lessen makkelijker verder te komen.

Geen talent is dus een prima beginpunt om lessen te gaan volgen!