Beginnen met muziekles

Er is geen specifieke muzikale kennis vereist om te beginnen met muziekles. Uiteraard helpt het wel wanneer je al enige kennis hebt, maar dit is voor de lessen geen eis. Tijdens de cursus worden de belangrijkste theoretische onderwerpen behandeld die van belang zijn voor het maken van muziek. Enthousiasme doet de rest!

De instrumenten hoeven niet duur te zijn. In het begin gaat het er meestal om dat je vingers moeten wennen aan nieuwe bewegingen. Wij helpen je graag bij de keuze van een goed instrument. Dit hoeft ook geen nieuw instrument te zijn. Mogelijk staat er ergens nog een instrument ongebruikt in de kast, of wil je op een verkoopgroep op internet eens kijken wat er aangeboden wordt.

Voor zang is zelfs geen enkel instrument nodig en het mooie is dat je overal en altijd kunt zingen! Natuurlijk moet iedereen in het begin wennen aan zijn/haar eigen stem. Maar na enkele weken is dit normaal en dan gaat het zingen ook veel natuurlijker.

Wil je dus beginnen: neem gerust contact op met Muziekschool Raamsdonksveer en dan bespreken we samen welke stappen je kunt nemen.