Is basgitaar moeilijk om te leren spelen?

Een basgitaar is een bijzonder instrument. Je kunt met een bas bijna ieder liedje meespelen, maar doordat je meespeelt zorg je ervoor dat de andere muzikanten weten wat ze moeten doen. Eigenlijk ben je een soort coach van de band… zonder dat je iets anders hoeft te doen dan gewoon muziek maken!

Met een basgitaar speel je de belangrijkste noten van het nummer. Meestal zijn het wel wat minder noten en meer dezelfde noten, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Als bassist zorg je ervoor dat de basis duidelijk is. Naast dat bassen waanzinnig leuk is om te doen, is de klank natuurlijk fantastisch. Een goede bas is onmisbaar in muziek!

Bas spelen kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Gelukkig is bassen om te beginnen eenvoudig. Zo heb je al vrij snel resultaat en kun je gewoon binnen enkele weken meespelen met nummers uit bijvoorbeeld de Top 40 of de Top 1000 aller tijden. Daarna kun je nog lang genoeg nieuwe technieken bijleren zodat het nog leuker wordt. Bassen is zeker een aanrader!